2015. május 8., péntek

Evés, ivás, mulatozás

Szerencsére a nagy tanulás mellett, alatt, fölött, között találtam némi szabadidőt, amit az elmúlt egy hétben leginkább evéssel töltöttem.

Péntek délután részt vettünk egy másik kollégiumnak a barbecue buliján. Ahogy elindultunk biciklinkkel, rá 10 percre el is kezdett esni az eső, majd miután megérkeztünk – körülbelül 40 perc múlva -, alig voltak már steaket és hamburgert falatozó emberek. Természetesen ez érthető volt, hiszen esőben nem a legjobb barbecuezni. Mi azért elkészítettünk a saját kis hússzeleteinket, nyugodtan meg is ettük őket, és egy jót beszélgettünk az ottani ismerőseinkkel.

Szombat este egy mini-búcsú vacsorát tartottunk, hiszen egyik portugál lakótársunk 1 hétre hazautazott – ők főztek mindannyiunknak bacalhau-t, ami az egyik legelterjedtebb nemzeti ételük - http://www.mindmegette.hu/portugal-tokehalas-kulonlegesseg-bacalhau-com-natas.recept . Ennek alkalmából mi Zoltán kuzinnal egy Nutellás finomsággal leptük meg, valamint egy kupica Zoli papa-féle pálinkával koccintottunk. Ezután egy közeli SWING buliba látogattunk el, ahol eszméletlen hangulat volt, mindenki táncolt mindenkivel, természetesen a zene is fantasztikus volt. Jó páran fel is öntöttek rendesen a garatra, például az egyik meg nem nevezett portugál lakótársunk valamilyen oknál fogva a konyhában helyezte el a biciklijét, az úton szerzett figyelmeztető táblákat, egy palántát és egy jókora Jaigermeistert – a másodikon lakunk.




Vasárnaptól keddig egymás mellett sorakoztak a finomabbnál finomabb ételes-italos standok a Prato della Valle-n, a L’Europa alkalmából. Lehetett (volna) venni argentin, brazil, spanyol, osztrák, cseh, brit, svájci és természetesen olasz finomságokat, ha bírtuk volna pénztárcával. Azonban jó egyetemistaként mindenhol megfordultunk, ahol csak ingyen kóstolókat osztogattak.



Kedd este pedig lengyel barátnőink hívtak meg vacsorára, ahol pierogit - http://en.wikipedia.org/wiki/Pierogi - főztek nekünk. A társaság tovább bővült az idő előrehaladtával franciákkal, olaszokkal, még több lengyellel, és ahogy egyre jobban megtömtük a kis konyhát, úgy nyíltak sorban a jobbnál jobb olasz borok. Végül annyi pierogi megmaradt, hogy mindenki kapott a hazaútra is.



A következő héten biztosan írok egy kisebb kirándulásról, palacsintázásról, német buliról, egy újabb vizsgáról és egy prezentációról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése